vineri, 13 iulie 2012

Michelin Maraton Zalau - 27 mai 2012

Dupa Maratonul Fagetului fiind putin dezamagit , am asteptat urmatoarea competitie cu nerabdare. Si s-a aratat: Michelin Maraton Zalau.
Intre timp, asa cum ii sade bine unui cliclist adevarat, mi s-au inmultit "sponsorii" de pe tricou :)

De asemenea se pare ca am calcat in ceva in zilele dinainte pentru ca am castigat participarea gratuita oferita de cei de la MBike.ro (ma inscrisesem la ceva concurs pe site) si organizatorii mi-au returnat banutii pe care deja ii achitasem.

Profil de altitudine si harta traseului

Din pacate de data asta se parea ca merg cam singur, ceilalti aveau deja stabilite alte planuri, asa ca a ramas sa "reprezint" doar eu "Romania pe bicicleta". Pana la urma nu am mers singur ci impreuna cu Alex, si la 7 fara un sfert eram pe masina si porneam spre Zalau . Vreme nasoala de tot, frig, si ploaie marunta dar porvocarea e provocare desi aveam mari semne de intrebare pentru ca in ultimele zile plouase in continuu.
Am ajuns cu vreo ora jumate inainte de inceperea cursei, ne-am luat pachetele de start si am baut o cafea tare la localul unde urma sa mancam dupa maraton.
Vremea era groaznica, erau 8 grade si ploua.
Inainte de start:


Ora 10: START


Primii kilometri s-au facut pe asfalt. Am urcat Mesesul pan ala un moment dat cand traseul a cotit la stanga pe un drum forestier. Aici deja a inceput distractia, tractoarele lasasera santuri adanci care era pline de apa si peste tot noroi, noroi.  Mi-am dat seama ca nu are rost sa ocolesc santurile cu apa pentru ca ma afundam in nori asa ca am inceput sa iau urmele de tractor direct si s-a dovedit a fi castigatoare optiune pentru ca in curand am inceput sa depasesc tot mai multi.
Am urcat off-road mai mult de jumatate din traseu, unde am avut si Punct de Alimentare am ajuns aproape de releu. Noroi peste tot , aveam noroi prin toate gaurile posibile si in toti porii.




Am cazut si de vreo doua ori lat in noroi iar la un moment dat m-am afundat intr-o balta pana mi-a trecut apa de roata din fata. Bineinteles ca am cazut si am fost ud leoarca.
Ce m-a ajutat foarte mult a fost perechea de ochelari luata din Liddle, ochelari cu 3 lentile interschimbabile, de la care de data asta am folosit lentilele albe/transparente. Cu ochelarii de soare nu aveai ce face prin padure si pe vreme innorata asa ca ochelarii cumparati cu vreo 18 lei au fost de departe cea mai buna investitie.
Bineinteles, sponsorii : aici  www.pediatrucluj.ro


Inainte cu vreo 4 Km am iesit din nou pt cativa metri pe asfalt, si urma o ultima urcare printr-o livada pe un drum de macadam. Desi stiam ca nu mai am mult am fost nevoit sa ma opresc sa beau apa , si din pacate nu aveam nici suport, nici rucsac cu plosca de apa si furtun asa ca de fiecare data eram nevoit sa ma opresc sa ma dau jos pt a bea apa. De data asta mi-a fost ciuda, stiam ca nu mersesem chiar rau si in timp ce beam apa m-aiu depasit 3 concurenti pe care oricat de mult am incercat sa-i ajung, desi ii vedeam in fata mea , n-am reusit.
La ultimele coborari mi s-au blocat franele, schimbtoarele de pe fata/spate nu se mai vedeau de frunze si noroi. A fost nevoie de cateva ori sa ma opresc sa scutur bicicleta ca sa se deblocheze franele, mai ales cea pe fata. In continuare am evitat pe cat s-a putut sa mai franez pe fata.
Am ajuns la final pe locul 9 la categoria mea de varsta dupa 3 ore si 25 minute.

 Evident sponsorii: www.pediatrucluj.ro si www.romaniapebicicleta.ro

A ajuns si Alex si dupa ce ne-am spalat bicicletele si dupa un gulas fierbinte oferit de organizatori am pornit catre casa.
Conditiile de vreme in care s-a desfasurat a facut ca acest maraton sa fie savurat maximum de catre mine.
Si la final, desigur transmisie din carul 4 al televiziunii romane, Ilie Dobre (filmat cu telefonu, invers :)):


Niciun comentariu: