vineri, 13 iulie 2012

DHS Corvin MTB Maraton - 30 iunie 2012

Trecuse o luna de la maratonul de la Zalau, si a venit timpul urmatoarei provocari:
De data asta in formatie completa cu baietii de la Romania pe bicicleta . Am pornit vineri seara spre Hunedoara cu Liviu. Am ajuns in jur de 10 seara la hotelul unde facuse Escu rezervarile. Hotelul chiar daca era undeva intre Deva si Hunedoara, foare fain, in spate piscina si terasa. Am bagat ceva paste, niste beri pana pe la 1-2 noaptea cu pauza de reglat frane si alte chitibusuri.
Diminieata tura rapida cu Escu sa luam pachetele de start, numerele si chipurile de cronometrare. Se anunta o caldura infernala si stiam ca sunt si portiuni care nu sunt prin padure de aceea pe langa rucsacul cu plosca (a , apropo tocmai primisem unu ) mi-am mai pus si o sticla de gathorade si un redbull cu mine.
Ne-am inscris cu totii la traseul de 30 Km care de data asta nu parea foarte greu, diferenta de nivel nefiind foarte mare.


Ora 9:30 START de la Castelul Huniazilor

Foarte multi concurenti, foarte cald. Prima portiune extrem de nashpa printr-o zona undeva pe camp cu mormane de moloz, deseuri, etc.
In primii 300 m mi-am pierdut si sticla de Gathorade.
Extrem de cald, primele urcari desi nu foarte abrupte ne-au stors de energie. Portiunile prin padure erau de vis, fiind mai racoare.



Am avut si portiuni cu coborari abrupte pline de pietre si stancaraie unde m-am dat jos de pe bicicleta.
La un moment dat traseul o lua printr-un tunel de cale ferata dezafecata lung de vreo 800 m si unde aveai nevoie de sursa de lumina. Evident Murphy nu doarme si la ultima coborare inainte de tunel am cazut intr-o curba si mi-am rupt suportul pentru lanterna. Asa ca am facut tunelul mergand cu lanterna in mana. Oricum nu puteai merge f tare, traversele acoperite cu timpul de pamant te scuturau considerabil. Ca sa fiu tantalau pana la capat am uitat sa-mi dau ochelarii de soare jos, si injuram in gand lanterna care e de rahat si care lumineaza ca dracu. Dupa mi-a luminat un concurent mintea, mi s-a luminat si mie calea si brusc lanterna a devenit perfecta :).
Nu a fost foarte greu, aici dificultatea mi s-a parut a fi caldura.

Am ajuns la finish dupa 2 ore si 22 minute.

Si evident "sponsorii": www.pediatrucluj.ro


 Si bineintele www.romaniapebicicleta.ro



Niciun comentariu: