miercuri, 15 septembrie 2010

Valea Iadului - Cascada Iadolina

De data asta ne-am hotarat sa mergem pe Valea Iadului, dupa Lacul Lesu sa vedem cascada Iadolina si inca ceva cascade (pana la urma la ele n-am mai ajuns). Am pornit doar eu cu Cristian (Delia baga ca neagra pt examen) impreuna cu Dorobantii (Iustina, Mihnea si Dragos) si cu sudistu' naturalizat, Cristi Jurca ( venit de la malu' marii din Constanta).

Din Cluj o luam spre Oradea pe E60 si in Bucea o luam in stanga spre Remeti. Ajungem in scurt timp langa un baraj micut si ne oprim sa ne dezmortim si sa facem primele poze


Trecem de Remeti si ajungem la Pestera Mare. Trebuie sa trecem raul ca sa intram inauntru si e cam mare, asa ca renuntam cu gandu ca poate la intoarcere


Din Remeti drumul se strica si de la baraj devine chiar rau cu petece de asfalt pe ici pe colo, cum e mai rau.
Lacul Lesu , la baraj:


Drumul pe panga lac destul de rau (viteza I maxim II pe ici pe colo). Oprim undeva intr-o poienita super faina sa ne alimentam. Loc super de cort, din pacate destul de murdar semne lasate de altii (nu le poti zice turisti a cate gunoaie au lasat in urma)

Dragos gaseste un cap de liliac ocazie cu care imi testez functia SuperMacro a aparatului :) :


Ajungem la coada lacului unde e plin de cabanute si pensiuni, majoritatea construite haotic si fara gust, care nu se integreaza nicicum cu peisajul superb din zona.
Vaci la coada laculu :)
Aici lasam masinile urmand sa facem ultimii 4-5 Km pe jos pana la cascada Iadolina.
Ca orice grup care se respecta , poza de plecare :

Cel mai tanar membru al expeditiei, Mihnea :) de data asta la "business class" :)

Mai sus de lac, apa formidabil de curata , cu adevarate reflexii de smarald:

Peisajul, superb

Si eu si Cristi, pozam intr-una, el are un EOS meserias, eu cu cutiuta mea (un Canon S3IS)

Continuam sa urcam usurel si ma mir intr-una de cat de curata si ce culoare are apa

Ajungem la un moment dat la un pod si trecem urcam in continuare avand raul in partea stanga



Tocmai cand incepusem sa ne pierdem rabdarea si ne intrebam daca nu cumva am trecut de cascada , ajungem la Iadolina. Se coboara pe niste trepte sapate de "coboratul " turistilor. Desi nu are o cadere foarte mare, cascada impresioneaza si merita vazuta:


Nu ti se face instant sete, sau ce ?


Click play :)





Vrem sa mergem si mai sus sa ajungem si la cascada Saritoarea Iedutului dar dupa vreo 4 Km renuntam, Cristian dadea semne de oboseala, si asa m-am mirat ca a rezistat pana aici (facusem deja vreo 8 Km pe jos)


Tinand cont de raspunsul lui pare sa-i fi placut drumetia :)



Pe Valea Iadului o sa revin cu siguranta din nou, este un traseu excelent pentru bicicleta, se poate ajunge la Stana de Vale si cred ca are merge un circuit beton Valea Iadului- Stana de Vale -Valea Draganului .


3 comentarii:

Stewardezul spunea...

Vreau si eu acolo...se poate?:))

Kiki spunea...

Evident, oricine poate :)

Anonim spunea...

de la stana de vale la valea draganului sunt niste drumuri forestiere si alte drumuri peste niste pasuni unde ai 110% sanse sa te ratacesti daca nu cunosti zona , si nici semnal pt 112 nu ai in zona
cat despre bicicleta nu cred ca o idee f buna ai niste coborari unde nici feroza nu se va simti tocmai bine.