luni, 10 septembrie 2012

Ultimate challenge: TRIATLON OLIMPIC - Saptamana 10

Am ajuns si la ultima saptamana din program, practic penultima pentru ca saptamana viitoare numita "saptamana concursului" are si ea sesiuni de antrenament. Iata si programul pe saptamana asta:
 
 
Luni(10) - liber, zi de cumparaturi.
------------------------------------------------------------------------------------------
Marti(10) - mi-e tot mai lene sa ma trezesc si sa ma mobilizez. Parca nu mai am motivatie; stiu ca pot face distanta respectiva, nu-mi imbunatatesc timpul, asa ca doar gandul ca mai am putin si termin programul ma face sa ma ridic din pat. Am de facut 1000m inot, adica 20 bazine. E rece afara, sunt doar 12 grade. Am facut, dupa cum ma asteptam in jur de 30 min, mai exact 29 minute 54 secunde.
Seara am de facut 7 km alergare. Traseul il aleg acelasi, varianta catre grigorescu si ajung in Parcu Mare unde bag restu de kilometri. N-a fost asa greu.Timp 32m21sec. Dar ma doare genunchiul stang crunt. Sper sa ma mai tina inca 2 saptamani.
------------------------------------------------------------------------------------------
Miercuri(10) - ies cu bicicleta destul de devreme, sa nu ma prinda seara. Totusi imi iau si vesta reflectorizanta. Am de facut 32km bicicleta. Pedalez destul bine, sau cel putin ma simt destul de confortabil. Pe la kilometrul 24 mi se termina si telefonul, dar partea buna e ca stiu ora la care am pornit. Am terminat 32 km dupa 1h03min. Genunchiul nu l-am simitit deloc.
------------------------------------------------------------------------------------------
Joi(10) - Suna ceasul la 6:30. Pff, inca nu e ziua de tot. Nici nu vreau sa ma gandesc cate grade-s afara. Totusi ma mobilizez la gandul ca sunt in ultima saptamana, ma rog, penultima, mai am cateva ture. Brrr, is 10 grade afara. Savurez fiecare secunda pana la bazin, inca mi-e caldut. :). Totusi stiu ca dupa ce intru in apa o sa fie ok. Am 1400 m inot, adica 28 bazine. Am prins chiar si culoar liber. Termin 1400 m in 42m51sec. La fel, nu prea mai observ imbunatatiri, e bine totusi ca pot sa fac 1500, sunt convins de asta.
Seara 6 km alergare. A fost mai greu decat marti cand am avut 7. De fapt am observat ca joia mi-e mai greu desi am distante mai scurte; cred ca sesiunile consecutive de marti, miercuri si joi isi pun amprenta , plus faptul ca adorm cam tarziu. Nu stiu cum naiba sa fac sa adorm mai repede sa ma odihnesc mai mult. In fine! Am facut 6km in 26min28sec cu o medie buna, de fapt cred ca cea mai buna de pana acum, 4:25 min/km.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Vineri(10) - Azi doar 25km bicicleta. Lejer. Nimic de remarcat. Timp 49m 56sec. Maine am 12 km de alergat. Nici nu vreau sa ma gandesc. Vedem maine.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sambata(10) - Aseara am avut ceva treaba pana tarziu. Am adormit dupa 1:30. Ma trezesc tarziu. Nu pot alerga acum. Am cateva treburi administrative de rezolvat, vine masa de amiaza, aman pana peste 2 ore, si ies in sfarsit abia pe la ora 6 dupa-masa. Am pornit cu gandul sa fac cat mai mult din cei 12 km de alergare, dar am luat in considerare ca s-ar putea sa nu fiu in stare sa-i fac pe toti. Traseul a fost din Manastur, pe varianta spre grigorescu, la sensul giratoriu am luat-o spre Casa Radio, pe strada Donath, apoi pe Eremia Grigorescu pana la hotel Napoca, de acolo inpoi pe str Octavian Goga, Al. Vlahuta, Str Fantanele pana la sensul giratoriu si de-a lungul Somesului pe b-dul 1 Decembrie, si str Mamaia pana la podul Elisabeta si de acolo in Parcul Mare pentru restul de kilometri. A fost al dracu  de greu, ca de obicei kilometrii de mijloc, 5, 6, 7. Am terminat in 1ora03min. Personal BEST :). Niciodata n-am fost mai transpirat ca acum; pentru ca era pericol de ploaie am avut pe mine si o foita , probabil ca si asta a contribuit. Am fost efectiv ca si cum as fi iesit de la dus, dar cu satisfactia ca am facut ceea ce n-am mai fost in stare pana acum.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Duminica(10) - Teoretic e ultima zi din programul de antrenament de 10 saptamani. Am de facut 50km bicicleta. Aseara am clubarit putin si am cam bagat beri si tigari, plus ca m-am culcat dupa ora 2 AM, asa ca nici vorba de bicicleta dimineata. Totusi ies dupa-masa in jur de ora 6. Din nou sunt cu telefonul descarcat dar cam stiu pana unde sunt 20km, asa ca imi iau un reper in Capusu Mare (am stiut bine, am verificat pe google maps acasa). Asadar am trisat putin  am facut doar 40 km in 1ora si 22minute.
 
ASADAR FINAL DE ANTRENAMENT !  Urmeaza saptamana concursului care e saptamana de mentinere in care am doar marti miercuri si joi sesiuni de antrenament. Duminica viitoare o sa fac toate probele exact ca in cadrul unui concurs (daca era unul aici in zona  probabil ca mergeam, dar dupa cum spuneam la inceput , scopul este terminarea unui triatlon olimpic fara limita de timp). Ne auzim saptamana viitoare si sper sa-mi ating si cealalta jumatate din scopul propus (jumatate a fost indeplinita, parcurgerea programului de antrenament). Sa auzim de bine!
 
Citeste SAPTAMANA 9
Citeste SAPTAMANA 8
Citeste SAPTAMANA 7
Citeste SAPTAMANA 6
Citeste SAPTAMANA 5
Citeste SAPTAMANA 4
Citeste SAPTAMANA 3
Citeste SAPTAMANA 2
Citeste SAPTAMANA 1

 

 

Niciun comentariu: